вторник, 29 юли 2014 г.

Защита на външна топлоизолация при силни валежи и градушки

Външна топлоизолация на стени - довършителен елемент на обекта. Изграждането и изолирането на външните стени се прави с цел спестяване на енергия за отопляване на помещението.
 
Освен този фактор топлоизолацията на стените и изграждането на качествена фасада има за цел да предпази сградата от навлизане на влага и поява на мухал, от разрушаване на сградата и увеличава жизнения цикъл. Всяка фасада е изложена на атмосферни влияние като силни ветрове, дъждове, градушки, високи температури през лятото и минусови през зимата. Всичко това води до постепенно разрушаване не само на външния облик, но и на самата топлоизолационна система. 
 
Градушките и силните валежи предизвикват повреди върху крайното покритие на фасадата и довежда до оронване и падане на мазилката. Повредата на външната изолация впоследствие води до разрушаване и в вътрешния слой на топлиозлационната система. Това води до наложителни поправки или изграждане на нова топлоизолационна система.
 
За да се започне с ремонта на пострадалата фасада първо се установява степента на поръженията. Необходимо е почистване на фасадата, за предпочитане е измиване и отстраняване на замърсявания. Пристъпва се към обработване на нараняванията по сградата като се изрязва  до основа и се извършва прешпакловане. Обработват се участъците с нанасяне на нова шпакловка, стъклотекстилна мрежа, грунд, мазилка, като се съобразява с вече използваните материали и технологията на полагане. 
 
Днес има голям избор от видове топлоизолация. Тя може да бъде с монтиране на експандиран пенополистирол EPS плоскости, XPS фибран, каменна вата, графитна изолация, полагане на шпакловка, лепила, силикатна мазилка,силиконова мазилка, фибростъклена мрежа, системи в комбинация със стъклени фибри, всички те запазват целостта на външния облик на обекта.
 
Да изберем подходящата топлоизолационна система за фасада е от изключителна важност. На пазара се предлагат външни топлоизолационни системи предпазващи сградите от нараняване от различни механични повреди и тежки метеорологични влияния. С напредването на иновациите в съвременното строителството се създават екологични, интелигентни и ефективни материали които представляват бъдещето в строителството.
 
В строителна фирма Данев Строй ЕООД работят доказани специалисти в областта на външната топлоизолация и изграждане на топлоиозлационни системи от ново поколение. Залагаме на максимално високо качество и материали съобразени с изискванията и очакванията на нашите клиенти.



Няма коментари:

Публикуване на коментар